fredag, maj 29, 2009

Pojken som älskade allt utom att sova...Nu ska jag berätta en saga.. Observera att personerna i berättelsen har ingenting med verkligheten att göra. Det var en gång en liten pojke. Hypotetiskt ja oh ja, bara hypotetiskt, kan vi kalla honom för Noah. Noah var en mycket charmig, busig och rar liten pojke, sötast på jorden, tyckte alla, speciellt hans föräldrar. Han älskade att ÄTA, åka bil/tåg/tunnelbana/vagn, (säkerligen flyg, och båt också men det hade ännu inte prövat på, ty han var endast fyra veckor gammal) bada och mysa med mamma och pappa. När han var glad, vilket han var ofta, fick han allas hjärtan att smälta med sitt breda charmiga leende. Det fanns däremot en sak han inte alls tyckte om och det var att sova. För att ge en tydlig översikt ska jag berätta hur hans dygn ungefär kunde se ut:
24:00 Noah vaggas till sömns efter att ha ammat i cirka en timme.
02:00 Noah vaknar och vill ha mat. Noah får mat.
02:30 Noahs blöja byts.
03:00 Noah ammas igen och Noahs mamma försöker få Noah att somna om. Noah vill inte.
04:00 Noahs mamma lägger honom i vaggan, vyssjar, sjunger och Noah slumrar till för att sedan vakna till för att sedan slumra till igen.
05:30 Noah vill ha mat. Fort ska det gå!
06.30 Noah funderar på om han ska somna om. Ibland vill han, ibland inte.
08:30 Noah vill ha mat! Blöjan byts också. Efter det vill Noah ha kul. Bäras omkring är det som är allra skojigast, lyssna på leksaken som spelar blinka lilla stjärna ifrån gammelmormor går också bra, om vagnen dras fram och tillbaka.
10:00 Noah suger, nej förlåt, smaskar belåtet på nappen, ligger i vagnen och tittar med stora stora ögon på allt spännande som finns att se. Sover cirka 15 minuter.
12:00 Noah vill ha mat, massor med mat. Blöjan byts.
13:00 Noah funderar på att somna om, men det är ju mycket roligare att sitta i babysittern eller ligga i vagnen med nappen i munnen. Nappen åker ut ungefär var tredje minut de första 15 minutrarna, sedan suger/smaskar han belåtet.
14.00 Blöjan byts. Sova? Ok då, 30 min går väl bra...
16:00 Promenad? Ja men då vill Noah sova, det är ju så skönt! Men hade promenaden uteblivit, nej då ville han helst inte veta av något sovande. Men först av allt så skulle det ju vara mat såklart!
19:00 Mat mat mat! Å bort med gamla blöjan och på med en ny.
20:00 Sova! Tre timmar går ju faktiskt ganska bra, speciellt mot mammas eller pappas bröst och med nappen i munnen!
23:00 Funderar på om det ska bli mat snart, blöjbyte också förstås..
Men trots att Noah inte ville sova så mycket var han nästan alltid glad och pigg och charmade alla. Även om hans föräldrar ibland önskade att få sova lite mer än två tre timmar i taget...
Snipp snapp snut så var sagan slut!
3 kommentarer:

 1. Ååh så jobbigt för dig! Hoppas verkligen det blir bättre!

  Silas sover 22-5 5-8 11-15 17-19 sedan börjas det om... Tacksam för det!

  Styrkekramar! <3

  SvaraRadera
 2. oj då! han verkar va en pigg en! hoppas han börjar sova mer så att du också kan göra det!vi ses snart! kramar från din "engelska" syrra

  SvaraRadera
 3. Hej gumman! Åh, vad jobbigt! Hoppas det blir mer längre sovpass! Förstår att ni måste vara trötta! Kram gumman/Hanna Gadd

  SvaraRadera