söndag, januari 06, 2013

Å så var julen slut

Julpyntet är bortstädat, pepparkakorna uppätna och det nya året väntar. Sedan vi gifte oss har vi firat vart annat år med respektive familj och i år var det svärföräldrarnas tur! Vi har haft några mysiga dagar tillsammans med hela Woods-klanen och "gammo" och "gaffo". Tur att barnen har ett stort rum och att vi tidigare i höstas investerat i nya leksakslådor för nu har de fått så mycket julklappar så det räcker och blir över för en hel hop jular framöver.


Det är fantastiskt att se sina barns tindrande ögon då de öppnar julklapparna, samtidigt som jag vet att de egentligen inte behöver några fler leksaker och att julen,krasst sett, riskerar att bli en stor köp-karusell. Kanske lite drastiskt uttryckt men jag tycker att det är så märkligt trots att diskussionen varje år förs i medier kring hur kommersialiserad julen(och alla andra högtider med för den delen) är, blir köphysterin värre för varje år som går. Bara det att Siba startade sin mellandagsrea kl 08.00 på juldagen borde fått fler att reagera . Vaddå mellandagsrea??? Knappt har man hunnit svälja ner julskinkan så ska man ut och sätta sprätt på de stackars slantar man har kvar. Men som med allt så handlar det såklart om en balans. Det är roligt att ge varandra saker, jag vill inte bli för hårddragen åt något håll. Men lite eftertanke skadar inte.


I alla fall, vi har haft några sköna dagar, barnen var överlyckliga över att tomten kom (dock hade han, tomten, lite märklig dialekt, en slags blandning mellan finska och "rinkeby-brorsan-svenska"?) Farfar som lyckades försvinna just när tomten kom kunde inte heller förklara var dialekten kom ifrån..  Nu ligger 2013 framför som jag tror kommer bli ett mycket spännande år!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar