måndag, februari 20, 2012

Måndagsbak i förkylningstider

Som rubriken antyder; vardag när den är som bäst.(förutom det där med förkylningen då)Mer om detta i sluet av inlägget.
Via min Farstakompis Malin som också är hemma med sina små har jag kommit med i en grupp som heter Hemmaföräldrar Stockholm. Det är en skön skara mammor plus en massa knoddar och barn där de flesta barnen faktikt är i Noahs ålder.

Vi brukar träffas i Rålis (Rålambhovsparken),ungarna får leka, grilla korv och vi mammor tjattar och tjattrar.

Nu sist gick vi faktiskt in en sväng på öppna förskolan i Rålis och personalen blev väldigt förvånade över att vi var ett så stort gäng som var där med så "stora" barn, det är ju mest småttingar som är på öppna förksolorna nu för tiden då nästan alla över ett skolas in på dagis. Men de två kvinnorna som jobbade där var absolut världens gulligaste.

De tyckte det var så bra att vi var några som valt att vara hemma "lite längre" att de nu vill nu ägna varje fredag åt att deras verksamhet ska rikta sig mot barn över två år (och medföljande syskon). Sådant gör en varm i hjärtat!
Genom den här mammagruppen har vi även besökt något som kallas för Mini-röris, en slags barngympa som är framtaget av Friskis för barn i förskoleåldern. Noah älskade det! Att få springa av sig till musik och två roliga engagerade tanter som gör rörelser för att få med sig barnen, kan det bli bättre?? Även Celine snurrade och skuttade för glatta livet.

Celine har även åkt på en förfärlig förkylning. Hon har hostat två nätter i följd nu, så nu är man ganska MÖR. På Vårdcentralen sa de att det var ett vanligt förskylningvirus..det kryllar ju av dem den här årstiden. Även Noah är krasslig. Nu blir det att hålla sig inne och pyssla och baka och därmed basta. Vi har haft något i princip varje dag nu under tre veckors tid så det är väl behövligt att stanna hemma lite nu.
Vi började med att baka bullar idag..till Noah stora förtjusning.Det roligaste var att kavla samt stoppa deg i munnen när mamma "inte såg"..

Senaste tiden i bilder.2 kommentarer:

  1. hej! råkade trilla in på din blogg av en händelse. hur gamla är dina barn? är själv hemma med en 3,5åring och en 1 åring, vore kul att träffa andra "större" barn ibland :-)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hej! Vad roligt att du också är hemma och du tittade in här. Min son blir tre i maj och min dotter är 1,5 år. Vart bor du någonstans? Vi bor i Farsta.

      Radera