onsdag, januari 04, 2012

Bara helt rätt..

Och så var det dags för uppdatering. Idag träffade jag och barnen en mammakompis och hennes son som är jämngammal med Noah. Jättemysigt! Barnen röjde och hade så kul!

Har nu också landat i Sverige efter några härliga veckor i England hos mamma och pappa.

Efter att både ha haft julfirande i England samt en minijulafton dagarna innnan vi åkte med Woods och gammo och gaffo, har barnen har nu så mycket leksaker att jag allvarligt funderar på att gömma undan några och spara till nästa år. Och då köpte jag och käre maken knappt några julklappar till barnen, (just för att vi anande att de ändå skulle få en hel del) I alla fall behöver vi mer förvaring! Både för kläder och leksaker. Det får bli Ikea nästa här snart.

Pappa (morfar) klädde ut sig till tomte och Noah var riktigt skeptisk, tills han förstod att tomten kom med julklappar, då vågade han sig i alla fall fram till tomtens hand för att rycka åt sig paktetet. Sötnosen!

Fredrik och jag fick en heldag själva då vi åkte in till London, shoppade lite, gick på restaurang, promenerade i Hyde Park (där vi förlovade oss för snart sju år sedan), tittade på den spektakulära julbelysningen på Carnaby Street och så avslutade vi dagen i vår favoritaffär "Waterstones". En gigantisk bokaffär med hela sex våningar som dignar av böcker i alla kategorier; religion, historia, psykologi, sociologi, biografier, barnböcker, you name it. Vi kan gå där i timmar,leta, titta, slå oss ner i någon mjuk fotölj och provläsa böckerna...mmm.

Ja, det är nyttigt att vara borta så att man kan vidga sina vyer. Det är aldrig bra att bli inskränkt.

England är ett härligt land.

Några skäl:

1.Folk är trevliga. Surmulna tunnelbaneåkare som vaknat på fel sida och som på sin höjd grymntar fram ett "ursäkta" om de råkar trampa på ens nya skor i morgonrusningen existerar liksom inte. Och skulle någon mot all förmodan då göra det sistnämnda, möts man av en kaskad av kvittrande "Oh, Im soooo sorry love" Sedan kan man diksutera huruvida de menar det från hjärteroten eller inte men bara det att okända människor i allmänhet ler och hälsar godmorgon när man är på lekparken gör ens dag lite bättre.

2.Shoppingen den absolut bästa, ett enormt utbud av kläder, leksaker, prylar, till priser som jag vågar påstå, knappast existerar i Sverige.

3. Det är vamare och ljusare. Våren kommer redan i februari. Inte helt fel. Bara helt rätt.

There you go..

2 kommentarer:

  1. Kan inte hålla med dig mer!! :) kram! /Cissi

    SvaraRadera
  2. Du har så rätt darling! men vi får bidra med vår "share of english attitude" här i Sverige ;).

    SvaraRadera