lördag, augusti 20, 2011

När Gud leder

Jag är så tacksam till Gud. I januari i år fick Fredrik och jag ett bibelord när vi bad till Gud för året som låg framför. Det var Psalm 121 och där står det så här:
"Jag lyfter mina ögon upp till bergen. Varifrån skall min hjälp komma? Min hjälp kommer från Herren, som har gjort himmel och jord. Inte skall han låta din fot vackla, inte slumrar han som bevarar dig. Nej, han som bevarar Israel, han slumrar inte, han sover inte. Herren bevarar dig, Herren är ditt skydd på din högra sida. Solen skall inte skada dig om dagen och inte månen om natten. Herren skall bevara dig från allt ont, han skall bevara din själ. Herren skall bevara din utgång och din ingång till evig tid."


2011 har hittills bjudit på 8 innehållsrika, välsignade och stundvis lite tuffa månader..och vi har verkligen konkret upplevt hur det här bibelordet har burit oss. Så mycket som har hänt,så många viktiga beslut vi har tagit och stundvis har vi inte vetat någonting om framtiden, vart vi ska bo,vad vi ska jobba med, vilken församling vi skall vara med i...etc.

När man går igenom tuffa perioder så ställs man alltid inför ett val, antingen så stressar man ihjäl sig och försöker klura ut allt i egen kraft hur situationen ska lösas. Eller så ödmjukar man sig inför Gud, går ner på sina knän och ropar till Gud om hans vägledning..Ju mer man vandrar med Gud, desto mer lär man känna Honom, hans natur och hur han är. Det kanske låter jättekonstigt för en som inte brukar be till Gud. Men det är underbart att veta att Gud aldrig kommer försent,att han alltid bär en, även om alla omständigheter runt omkring ropar det motsatta. Gud har ju så många olika namn, Jahve (Jag är Herren), El Shaddai (Allsmäktig), Abba (Fader), El Elyon (Gud den högste), Adonai-jireh (Gud förser)osv. Detta är bara några exempel på Guds natur. Gud har verkligen visat sin omsorg för oss på så många olika sätt, han har sänt underbara vänner i vår väg,han har försett med arbete, boende..mm

Ett annat bibelord som lett oss de här året är Jeremia 31:9 ..."Men jag skall leda dem där de går bedjande fram"
Det här bibelordet säger tre viktiga saker.
1. Gud leder oss
2. När vi ber
3 Och går!

Jag tror att det är väldigt viktigt att vi inte går runt och t.ex hoppas på att typ en ängel ska ropa från himlen och deklarera: "Rebecka, du skolen gå till höger och sedan skall du ta vänster och sedan skall jag sända ett vattenfall som ett tecken på att du gått rätt" eller nåt i den stilen. Visst kan Gud tala väldigt konkret och specifikt i vissa situationer, det förringar jag inte. Men Gud har ju gett oss en egen hjärna att tänka med! Jag tror att Gud vill avända vår hjärna och vårt sunda förnuft, det är ju han som har gett oss detta. Jag tror verkligen inte det ligger något minsta "andligt" i att totalt sluta tänka..Däremot tror jag inte att man bara kan förstå Gud med sitt förnuft, det är något man måste uppleva i tro. Men dessa saker utesluter inte varandra.


Poängen är i alla fall att jag tror att det är viktigt att vi alltid håller oss i rörelse när vi inte vet exakt hur vi ska göra. Vi ber till Gud samtidigt som vi går åt ett visst håll och skulle det vara uppåt väggarna fel, kommer Gud att uppenbara det.

Detta blev nästan en predikan..det var inte tanken:)
I alla fall så har vi två roliga saker att berätta men det kommer i nästa inlägg när allt är klart :)(obs, så ingen får för sig..jag är inte gravid :) Det blir inte förrän om några år framöver! :)

3 kommentarer:

 1. Vilken uppmuntran familjen Woods!! Ni e grymt härliga =)
  Kramar/Sofie Agnerling

  SvaraRadera
 2. Du har så rätt Rebecka, Gud sviker aldrig

  Mormor

  SvaraRadera
 3. Så bra skrivet - helt sant!!! Grattis till lägenheten, underbart! Ska bli roligt att läsa om de andra nyheterna sen oxå ;) Stor kram

  SvaraRadera