måndag, januari 03, 2011

tillbakablickar

Så var det ett nytt år igen! Känns väldigt skönt.Fredrik och jag har stora förhoppningar och drömmar för det här året, och det är så skönt att veta att man hjälp från ovan när det handlar om att fatta stora beslut! För att summera det här året i korta drag:
Jan- Jag upptäcker att jag är gravid för andra gången. Lyckan är total.
Feb-april- Graviditeten fortskrider, Noah växer så det knakar. Besök av Noahs mormor och morfar varvas med diverse 1årskalas, skansensbesök, picnicar och Mvc-besök för att se den lilla i magen.
Maj-Aug- Börjar med att Noah fyller 1 den 1maj och då har vi ett stort kalas med ca 40 gäster, riktigt kul var det! Mamma och pappa hjälper till och stannar några dagar hos oss.
En HET sommar gör att vi hänger rätt mkt på alla badplatsersom finns i närheten,muskanbadet, nicksta havsbad och Rangsta. Jag och Noah åker till sommarstugan i småland till mamma och pappa en vecka, Fredrik jobbar på Länsstyrelsen. Ett jobb ifrån Gud. Vi hade "panik" i början på juni eftersom Fredrik inte fått något av de jobb han räknat med inför sommaren. Det såg verkligen mörkt ut, vem kan ge ett sommarjobb med juridisk anknytning när sommaren redan har börjat. Och utan jobb skulle vi inte ha någon inkomst eftersom man inte får csn mitt i sommaren. Det kanske går an för en student som kan bo hemma hos sina föräldrar och inte har en bostadsrätt och en familj att försörja.

Mitt i allt valde vi att förlita oss på Gud, han har gjort flera sådana jobbmirakler innan så vi visste att han skulle vara med oss. Och några dagar in i juni ringer Fredriks telefon där en chef på Länsstyrelsen vill att han ska komma på intervju.På intervjun säger chefen att de aldrig brukar höra av sig till folk som skickar spontanansökningar eftersom de får in så många. Men just Fredriks mail hade han sparat av någon anledning! Han kunde själv inte säga riktigt varför. - Du skickade egentligen in ansökan försent men ändå i precis rätt tid för det var nu som vi verkligen behövde en kille som kan jobba sa han. Coolt! Och så fick han jobba så mycket han ville under hela sommaren.Tack Gud!
Och ett annat mirakel var också att han fick praktik på UD, en sak han drömt omunder flera år! PåUD de får in hundratals ansökningar för varje plats och egentligen måste man ha grymt bra betyg för att komma in där. Nu har ju Fredrik bra betyg men kanske skulle han ha behövt ännu högre för att eg få platsen. Men av någon anledning fick favör hos chefen och efter flera vändor med intervjuer så blev han en av två som fick praktisera på FIM-avdelningen på UD i höstas. GUD SVIKER ALDRIG.

Under tre veckor i aug är vi bara tillsammans hela familjen och har det skönt!Bla är vi nere i stugan i småland och myser med nära och kära.

Sept till dec-Den 24 sept föds vår underbara sessa! med en normal förlossning vilket var mitt stora bönämne! Hösten har varit grymt späckad, hjag har gått rätt mkt på öppna förskolan och lärt känna folk där vilket har varit mysigt. Mamma och pappa har varit här några gånger.Julen firades med Woods och vi hade några sköna härliga dagar med Fredriks föräldrar, syskon och hans mormor och morfar!

2 kommentarer:

  1. Tack att ni delar med er av året som gått och vi önskar er Guds välsignelser på det nya året som börjat
    Mormor o Morfar i Småland

    SvaraRadera
  2. Hur är det med fina Beckis?!!! Går allt bra med de fina små kottarna? Kramis

    SvaraRadera