onsdag, oktober 20, 2010

Ett barn fyller bara två en gång.

Var på öppna förskolan idag. Stojigt värre måste jag säga, fullt med ungar i varneda hörn! Tror Noah tyckte det var kul en stund men sedan började han gnälla..hans sovtid blev nu iof inkräktad på så det kan ju ha varit därför! Vanligtvis brukar han älska att träffa andra barn. En del frågar mig varför jag inte sätter Noah på förskola nu när jag har en liten bebis hemma. Argumentet brukar vara: "Tänk så roligt för HONOM att få lite stimulans samtidigt som DU får lite egentid med bebisen." Ok. Lets clear, jag är INTE emot att ha barnen på dagis.

Tror INTE att de på något sätt skulle få "psykiska" problem av att vara med andra barn några timmar om dagen. Men.Jag tror att det bästa för MIN knappt ett och ett halvt åriga son, är att ha honom hemma ett tag till. Jag vill att han ska vara delaktig i sin lillasysters första tid. Och hur bra och superpedagogikutbildade dagisfröknar det än må vara, Jag och Fredrik vill vara de som har störst inflytande över Noah och hans värderingar i den mån det går. (som faktiskt läggs under de här åren också)Om man nu väljer att skaffa barn och har möjlighet att vara hemma med dem varför i all världen är det en sådan hets med att sätta dem på dagis så fort de fyllt ett och knappt lärt sig gå? Jag har full respekt i de fall där man inte kan göra annat. Men jobba ska man ju göra nästan hela livet. Två-tre dagisfröknar kan omöjligt ge den omsorg till var och en i en barngrupp på 20,som de får hemma med mamma eller pappa. Och: Ett barn fyller bara två en gång. Jag vill missa så lite som möjligt av Noahs skratt,ordförrådsutveckling,kärlek och lek, tids nog kommer dagen då han måste bli självständig och allt det där andra som samhället kräver.

3 kommentarer:

 1. Heja er! Alla måste få göra det som känns bäst för deras knattar och Noah är nog bara glad åt att få vara hemma och mysa. Det tror jag :) Ska bli så roligt att träffa er nästa vecka, längtar! Kram Sara

  SvaraRadera
 2. Mycket förståndigt att tänka så, det är så sällan man tänker så. kram moster monica

  SvaraRadera
 3. Ta var på tiden du har möjlighet att vara mamma på heltid! Den kommer aldrig tillbaka.
  Kram Mormor Eva

  SvaraRadera